Nieuws

18 september 2020

De grote clubactie: 19 september start de verkoop!

Dit jaar doet de IJCU mee met de verkoop van de loten van de grote clubactie.

Zaterdag 19 september start de landelijke loten verkoop van de Grote Clubactie.

De loten kunnen ook online gekocht worden: https://lot.clubactie.nl/lot/ijshockey-club-utrecht-dragons/477329

Koop loten en steun de club!

 

14 september 2020

Speelschema Eerste Divisie online

De Eredivisie/Eerste Divisie begint het seizoen op 3 oktober met vier wedstrijden. Het eerste deel van het speelschema is vandaag gepubliceerd.

De oude Eerste Divisie kent dit jaar een nieuwe structuur. De veertien deelnemers zijn opgedeeld in twee regionale divisies die een halve competitie tegen elkaar spelen. Vervolgens gaan de top 4 teams per divisie door naar de nieuwe Eredivisie, waar ze een volledige competitie spelen. Vervolgens plaatst de top vier zich voor play-offs die in best-of-three worden gespeeld.

Ook in de vernieuwde Eerste Divisie volgt een volledige competitie, waarna de vier bovenste teams van de ranglijst zich plaatsen voor de play-offs om het kampioenschap in de Eerste Divisie. De regio’s zijn noord en zuid.

Op 3 oktober begint de competitie met vier wedstrijden. Zo speelt Heerenveen zaterdagmiddag om 16.30 uur thuis tegen Leeuwarden. In de avond zijn er ontmoetingen tussen Eindhoven en Geleen (20.00 uur), Den Bosch en Tilburg (20.15 uur) en Utrecht tegen Groningen (20.30 uur). Voor zondag staan dan nog wedstrijden tussen Den Haag en Zoetermeer alsmede Nijmegen tegen Dordrecht op het schema. Amsterdam en Breda komen een week later voor het eerst in actie.

Bekijk hier het hele speelschema van de Eerste Divisie >>>

4 september 2020

Nieuwe opzet eerste divisie bekend

IJshockey Nederland heeft de nieuwe opzet voor de Eerste Divisie gepubliceerd. Na een halve regionale competitie wordt de liga opgesplitst in de nieuwe Eredivisie en de Eerste Divisie.

Daarmee keert de naam Eredivisie terug in de structuur van het Nederlandse ijshockey. De oude Eredivisie verdween enkele jaren geleden bij het ontstaan van de grensoverschrijdende Beneliga. Waar het vooralsnog onduidelijk is wanneer en of de Nederlandse Beneliga-teams aan het seizoen beginnen, gaat de Eerste Divisie zoals het er nu voor staat wel op tijd beginnen.

In totaal zijn er veertien deelnemers, waarvan één onder voorbehoud. Het zijn dezelfde teams als vorig jaar. Deze zijn opgedeeld in twee regionale divisies die een halve competitie tegen elkaar spelen. Vervolgens gaan de top 4 teams per divisie door naar de nieuwe Eredivisie, waar ze een volledige competitie spelen. Vervolgens plaatst de top vier zich voor play-offs die in best-of-three worden gespeeld.

Lees het hele bericht hier.

 

 

 

3 september 2020

Oefenwedstrijden

De eerste oefenwedstrijden voor het aankomende seizoen zijn al gepland. We kunnen niet wachten om weer van start te gaan op de Vechtsebanen. Zet alvast in je agenda:

19 september 2020

16:45 uur U16 IJCU Dragons Utrecht vs U16 Alcmaria Flames

19:00 uur 1e Divisie IJCU Dragons Utrecht vs 1ste Divisie Hijs Hokij Den Haag     (BESTEL TICKETS)

20 september 2020

12:00 uur U12 IJCU Dragons Utrecht vs U12 Dordrecht Lions

14:00 uur Vintage Utrecht vs Den Bosch Vintage

17:00 uur 1e Divisie IJCU Dragons Utrecht vs Beneleague Zoetermeer Panters     (BESTEL TICKETS)

3 september 2020

Tickets verkoop via Ticketpoint

Vanaf 1 september 2020 verloopt de ticketverkoop voor de thuiswedstrijden van de 1ste divisie wedstrijden via ticketpoint.

De IJCU pagina op Ticketpoint vind je hier.

Onze ticketpagina op de website vind je hier.