Devils winnen in Nijmegen.

Het leek wel of de Dragons nog niet wakker waren aan het begin van de wedstrijd. Binnen een paar minuten hadden de Devils al vier keer het doel gevonden en werden de Dragons behoorlijk zoek gespeeld. Pas na tien minuten kwam er meer spel in bij de Dragons maar de zeer sterke goalie van Nijmegen stond een eerste doelpunt in de weg. Stand 4-0.

In de tweede periode waren de Dragons regelmatig voor het Nijmeegse doel te vinden maar lukte het maar niet om de puck in het net te krijgen. Wederom met goed keeperswerk voorkwamen de Devils dat de Dragons dichterbij kwamen. Aan de andere kant was de Dragons verdediging ondertussen wakker en kwamen de Devils minder vaak voor de goal. En als ze daar wel waren, dan stond Elaine in de weg.

In de eerste seconden van de derde periode was het Lyam die de score opende voor de Dragons, 4-1. De marge van drie punten werd meteen weer door de Devils teniet gedaan, 5-1, maar de Dragons gaven zich nog niet gewonnen. Er werd hard gestreden op het ijs en door een rommelgoal kwamen de Devils nog op 6-1. Met nog zes minuten te gaan kreeg Lyam midden op het veld een harde check en hij bleef even liggen. Getergd door het harde spel van Nijmegen schoot Kim vanaf de face-off meteen de 6-2 binnen. In de laatste seconden kwam Lyam nog dicht bij een doelpunt maar wederom kreeg hij een harde check te verduren in scoringspositie. De daarop volgende penaltyshot werd door Max koelbloedig onder de keeper doorgeschoten, 6-3. Met nog 1 seconde op de klok was de wedstrijd gelopen.

Het eerste verlies voor de IJCU Dragons U14 in 2017. Volgende week de laatste competitie wedstrijd. Thuis om 16:30 tegen de Tilburg Trappers Blauw.

IJCU Dragons ijshockey | Stand 12-2-2017