27 september 2021

Wedstrijdverslag Nijmegen – IJCU Dragons Utrecht 1

Vrijdag 24 september de laatste oefenwedstrijd gehad, uit tegen Nijmegen. De start was prima met veel druk en kansen. Helaas kregen wij op 3.59 een straf. Deze werd in 5 seconden al afgestraft door Nijmegen: 1-0. Op 13.34 was het weer Nijmegen die de score opkrikte 2-0. 22.21 werd het 3-0 en op 23.58 zelfs 4-0. Op 26.05 zorgt Jerry Kinneging op aangeven van Nigel Zwiers dat de 0 van het bord is 4-1. Op 28.53 is het weer Nijmegen dat de score opvoert naar 5-1. En op 32.11 zelfs naar 6-1. 33.42 is het Mike Collard op aangeven van Hayley de Jong die de stand naar 6-2 bracht. 35.45 is het de nieuwe aanwinst van Utrecht, Matej Kangyar,  de Slowaak die het gat verkleind 6-3. Op 38.35 is het weer Nijmegen die in powerplay situatie scoort en voor 7-3 de kleedkamer in gaat voor het 2 rustmoment. Utrecht komt goed uit de startblokken in de 3e periode. Na 40 seconden is het Jason Boereboom in fraaie combinatie met Jerry Kinneging en Nicky Collard die de achtervolging inzetten op 7-4. Op 54.03 is het toch weer Nijmegen met 8-4. 56.11 weet de captain Vince van de Kraak de stand nog naar 8-5 te brengen, maar daar bleef het bij. Periode standen 2-0/5-3/1-2. Niet onze beste voorstelling en veel punten van aandacht gezien. Nu 14 dagen de tijd om ons te beraden hoe we 8 oktober ons strijdplan gaan vormen in onze eerste competitiewedstrijd tegen Zoetermeer.

19 september 2021

Wedstrijdverslag Dordrecht – IJCU Dragons Utrecht

Op 18 september weer een oefenwedstrijd gespeeld uit tegen Dordrecht. Dordrecht is aardig versterkt met een aantal Beneliga spelers. Het was een leuke pot die op en neer ging. Eerste periode kwam Dordrecht al redelijk snel op voorsprong. Na 1.24 was het Valentijn Scheffe die de stand al op 1-0 voor Dordrecht bracht. Maar Utrecht wist op 3.38 de score recht te trekken door Nicky Collard met een assist van Andrew Trapman. Op 6.02 scoorde Dordrecht de 2-1 door Floris Veenhuizen met een assist van Philippe Boutisgiris. Op 10.08 gaat Dordrecht de score verder opschroeven met een powerplay goal van Luke Zwartbol op assist van Valentijn Scheffe en Floris Veenhuizen 3-1. 13.54 4-1 door Nikita Kamyshev op assist van Luke Zwartbol. Op 16.42 wordt Justin van Baarsen onderuitgehaald als hij is doorgebroken, Justin weet de penaltyshot heel goed te benutten 4-2. 19.32 vlak voor het einde van de eerste periode trekt Utrecht de achterstand weer knap recht door Indy Bontan op aangeven van Pieter Kronenburg. 2e periode gaat weer gelijk op met hard werken van beide teams. Op 27.29 is het Justus Bos die na een fantastische face-off door Mike Collard de score gelijk trekt 4-4. Op 33.28 weet Utrecht de wedstrijd in hun voordeel te trekken door met een man minder te scoren. Jason Boereboom en Joël van Baarsen weten door hard werken en goede forecheck de score op 4-5 te zetten. Op 36.58 is het Bram Mookhoek op aangeven van Luke Zwartbol die de score weer gelijk trekt 5-5. Start van 3e periode op 41.28 is het Utrecht weer die het voortouw pakt na een mooie combinatie van Justus Bos en Mike Collard weet Teun Landzaat de 5-6 in te schieten. Utrecht weet dit strak te houden en de overwinning binnen te halen. Periode standen 4-3/1-2/0-1. Utrecht speelde zonder Geno Zwiers (knieblessure) en Lyam Last (liesbreuk). Volgende week vrijdag (24 september) de laatste oefenwedstrijd, uit tegen Nijmegen. 8 oktober de eerste competitiewedstrijd uit tegen Zoetermeer.

14 september 2021

Wedstrijdverslag 11 september 2021

Zaterdag 11 september weer een oefenwedstrijd gespeeld tegen Den Haag, maar nu in Utrecht. Helaas 4-5 verloren. Vorige week verloren we 9-1 van hetzelfde Den Haag dus er zit progressie is!. Vorige week veel afwezigen door Corona. Dit weekend misten we nog 6 spelers. Het was een leuke pot mooi die gelijk opging. Ongeveer 250 man publiek, dus dat begint ook aardig te groeien. Periode standen waren 1-0/0-2/3-3. Zaterdag 18 september de volgende oefenwedstrijd in en tegen Dordrecht (20:15 uur). Dan zijn we eindelijk compleet als het goed is.

1-0 door Mike Collard met assist van Vince van de Kraak en Boris Sevo.

2-2 door Mike Collard met assist van Justin van Baarsen en David Church.

3-2 door Joël van Baarsen met assist van Pieter Kronenburg en Vince van de Kraak.

4-4 door Vince van de Kraak.

Man of the Match: Vince van de Kraak.

8 oktober 2020

IJCU Dragons – Dordrecht Lions, 3 oktober 2020

Zaterdag  3 oktober 2020 speelde de U16 de 1e wedstrijd van de competitie thuis tegen Dordrecht. Een superscherpe Nina zette de Dragons al na 11 seconden op 1-0. Daarna volgden heel veel kansen waarmee de Dragons eigenlijk in de 1e periode de wedstrijd al op slot hadden kunnen gooien. Toch gingen ze met ‘slechts’ een voorsprong van 2-1 de 1e rust in. De 2e periode was het vaker raak waardoor de score uitliep tot 8-2. De derde periode sloten de Draken af met nog eens 3 goals.

IJCU DRAGONS UTRECHT – DORDRECHT LIONS 11-2

00:11   Nina Visser
03:39  Gatien Rutten, ass Floris Moorman
22:52  Francis Wilkes, ass Robin Moorman
23:52  Sam Noordhoff, ass Francis Wilkes
25:57  Nina Visser, ass Cent Schut
31:44  Cent Schut, ass Sam Noordhoff
32:58  Francis Wilkes, ass Cent Schut
34:20  Francis Wilkes, ass Nina Visser
53:22  Francis Wilkes, ass Floris Moorman
56:55  Cent Schut, Francis Wilkes
59:42  Gatien Rutten, ass Joris van Haarlem

29 september 2020

Spelregels U8 en U10

Speelveld
a. U10- en U8-wedstrijden worden gelijktijdig op dezelfde ijsvlakte gespeeld. U8-ijshockey wordt in de breedte op een derde van de ijsvlakte gespeeld. U10-ijshockey wordt in de lengte op twee derde van de ijsvlakte gespeeld.

b. Op de denkbeeldige lijn (op 21.32 m vanaf de korte boarding en op 1.5 m afstand van de blauwe lijn) tussen het U8-speelveld en het U10-speelveld dient een afscheiding te zijn aangebracht. Hiervoor gelden de volgende criteria:
– de afscheiding dient een over het ijs glijdende puck tegen te houden;
– de afscheiding dient zodanig geconstrueerd te zijn dat het verschuiven wordt beperkt;
– aan de afscheiding mogen geen uitstekende onderdelen zitten die de veiligheid van de spelers in gevaar kunnen brengen.

c. De competitiecommissie behoudt het recht een afscheiding om veiligheidsredenen te verbieden.

d. In het U8-speelveld dienen op het ijs tegen de reguliere boarding aan de korte zijde van de ijsbaan twee spelersbanken te worden geplaatst.

e. U10 maakt gebruik van de reguliere spelersbanken.

f. Bij U8-ijshockey dient tussen de achterkant van het doel en de boarding een strook van één meter ijs open te zijn. Het midden van het doel staat op de lengte-as die het speelveld in twee gelijke helften verdeelt. Bij U8-ijshockey is het doel 130 cm breed en 90 cm hoog binnenkant paal gemeten.

g. Bij U10-ijshockey wordt op een fictieve doellijn op 2.5 meter van de blauwe lijn één van de doelen geplaatst. Het andere doel wordt op de reguliere plaats op de reguliere doellijn geplaatst. Het midden van de doelen staat op de lengte-as die het speelveld in twee gelijke helften verdeelt. Bij U10-ijshockey worden reguliere ijshockeydoelen gebruikt.

Teamsamenstelling
a. Gedurende het spel mogen van een U8-team niet meer dan vijf spelers – vier veldspelers en één doelverdediger – zich tegelijk op het speelveld bevinden.

b. Gedurende het spel mogen van een U10-team niet meer dan zes spelers – vijf veldspelers en één doelverdediger – zich tegelijk op het speelveld bevinden.

Speeltijd
a. U10- en U8-wedstrijden worden gelijktijdig gespeeld.

b. Tijdens een toernooitje met drie clubs worden zes wedstrijdjes gespeeld volgens het volgende schema:
team A vs team B
team C vs team B
team C vs team A
team B vs team A
team B vs team C
team A vs team C

c. Deze wedstrijdjes duren 15 minuten doorlopende tijd (‘vuile tijd’).

Wisselsignaal
Om de 90 seconden klinkt een wisselsignaal. 10 Seconden na het wisselsignaal wordt een face-off genomen op de fictieve middenlijn van het speelveld. Indien binnen 15 seconden voor het verstrijken van de 90 seconden een spelonderbreking plaatsvindt bij de U10, dient het wisselsignaal direct te klinken.

Straffen
a. In het geval van overtreding van de spelregels is bij U10, met uitzondering van de situatie zoals in lid b beschreven, het volgende van toepassing:
– de bestrafte U10-speler wordt naar de strafbank verwezen;
– de straf geldt voor de lopende shift (= de speeltijd tussen twee wisselsignalen);
– het team van de bestrafte speler speelt in numerieke minderheid;
– wanneer een tegendoelpunt wordt gescoord, mag de speler weer deelnemen aan het spel;
– de teamleiding dient na afloop van de straf aan de betreffende speler uit te leggen waarvoor de straf werd opgelegd.

b. Indien een U10-speler binnen 15 seconden voor het einde van een shift of tijdens het wisselen wordt bestraft, is het volgende van toepassing:
– de bestrafte U10-speler wordt naar de strafbank verwezen;
– de straf geldt voor de komende shift (= de speeltijd tussen twee spelerswissels);
– het team van de bestrafte speler speelt op normale sterkte (de straf van de U10-speler wordt dus een persoonlijke straf);
– aangezien er geen numerieke minderheid door de straf ontstaat, blijft de speler op de strafbank wanneer een tegendoelpunt wordt gescoord;
– de teamleiding dient na afloop van de straf aan de betreffende speler uit te leggen waarvoor de straf werd opgelegd.

c. Bij U10 worden straffen niet op het scorebord vermeld.

Overige afwijkende spelregels
a. Bij U10 en U8 zijn bodychecks niet toegestaan. Een bodycheck wordt bestraft zoals beschreven onder Straffen.

b. Bij U10 en U8 zijn slapshots niet toegestaan. In het geval van een slapshot fluit de scheidsrechter af en legt hij de betreffende speler uit dat een slapshot niet is toegestaan. Indien dezelfde speler voor de tweede keer in de wedstrijd een slapshot geeft, wordt dat bestraft zoals beschreven onder Straffen.

c. Bij U10 en U8 zijn de icing- en off-side-spelregel niet van toepassing.

d. Bij U10 en U8 worden de face-offs bij aanvang van de wedstrijd, na een wissel en na een doelpunt, genomen op de denkbeeldige middellijn.

e. Indien bij U10 en U8 de scheidsrechter affluit omdat de doelverdediger de puck vasthoudt, wordt het spel hervat doordat de scheidsrechter de puck (over het ijs) in één van de twee hoeken aan de korte zijde van het betreffende doel werpt.

NB
Ook bij U10 en U8 moeten de doelverdedigers worden aangespoord om binnen drie seconden de puck zelf weer in het spel te brengen.

f. Indien bij U10 de scheidsrechter affluit vanwege een overtreding, wordt het spel hervat doordat de scheidsrechter de puck (over het ijs) in één van de twee hoeken aan de korte zijde van het bestrafte team werpt.

g. Bij U8 worden doelpunten niet bijgehouden op het scorebord.

24 september 2020

Oefenwedstrijd tegen Alcmaria Flames – 19 september 2020

Spannend werd het niet, maar een prima wedstrijd om er in te komen. Twee vroege goals gaven de verhoudingen goed weer. Het spel speelde zich vooral af in het aanvalsvak van de Dragons. De uitslag werd uiteindelijk 10-1. Veel slordig spel en matige passes drukte de score, het verschil had groter kunnen zijn.
De goals en assists op een rij:

02:48  Floris Moorman, Assist Gatien Rutten
04:55  Francis Wilkes
12:53  Gatien Rutten, Assist Robin Moorman
21:12  Andy Jansen
24:49  Floris Moorman. Assist Sam Noordhoff (PP)
44:04  Gatien Rutten, Assist Sam Noordhoff, Ceder Buiting (PP)
45:15  Robin Moorman, Assist Nina Visser
49:03  Nina Visser, Assist Sam Noordhoff
52:46  Robin Moorman, Assist Nina Visser (PP)
59:41  Floris Moorman, Assist Sam Noordhoff

 

8 juni 2020

Trainingsverslag – maandag 8 juni